Γάτες όλες οι ράτσες

Υπάρχουν πολλές (γύρω στις 30-40) αναγνωρισμένες φυλές γάτας σε όλο τον κόσμο, δασύμαλλες και κοντόμαλλες, όπως επίσης και φυλές με σχεδόν καθόλου ή και καθόλου τρίχωμα. Πολλές από αυτές προήλθαν έπειτα από διασταυρώσεις μεταξύ φυλών. Η μοναδική ίσως ράτσα που είναι ιθαγενής στην Ελλάδα είναι η Γάτα του Αιγαίου.       

Στην Ευρώπη, γνωστά είδη γάτας είναι η βρετανική κοντόμαλλη (British Shorthair), η οποία αποτελεί την αρχαιότερη φυλή γάτας στην Αγγλία και η ευρωπαϊκή κοντόμαλλη, με καταγωγή από τη Σουηδία.       

Στην ασιατική ήπειρο, απαντώνται πολλά είδη, με γνωστότερα την Περσική γάτα, δασύμαλλη (που εισήχθη από την Περσία στην Ιταλία το 1620), τη Σιβηρική γάτα (η οποία εισήχθη για πρώτη φορά το 1990), τη Γάτα Αγκύρας, φυλή στην οποία συχνά εμφανίζεται ετεροχρωμία (το ένα μάτι να έχει διαφορετικό χρώμα από το άλλο), που τελεί υπό την προστασία της τουρκικής κυβέρνησης, τη Γάτα του Σιάμ, για την οποία υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες από το 18ο αιώνα περίπου[40] και η οποία μεταφέρθηκε από το Σιάμ στη Βρετανία το 1884, τη Βιρμανική γάτα και τη γάτα του Μπαλί.       

Ράτσες που προέρχονται από την Αφρική είναι η γάτα Αβησσυνίας και η σομαλική γάτα. Η αιγυπτιακή γάτα Μάου (Egyptian Mau) αποτελεί τη μοναδική φυλή με κυκλικά στίγματα (βούλες), η οποία δεν προέρχεται από διασταύρωση. Είναι άγνωστη η προέλευσή της. Συχνά θεωρείται ότι κατάγεται από τις αφρικανικές αγριόγατες  και απόγονος αυτών των γατών που απεικονίζονται σε τοιχογραφίες της αρχαίας Αιγύπτου. Η σύγχρονη Μάου θεωρείται ότι έχει ιταλική προέλευση (από το 1953). Μια γάτα Αβησσυνίας με το όνομα "Κανέλα" (Cinnamon), ήταν η πρώτη γάτα της οποίας αποκρυπτογραφήθηκε εξ ολοκλήρου το γενετικό της γονιδίωμα.       

Στην αμερικανική ήπειρο απαντώνται επίσης πολλές φυλές γάτας, όπως η αμερικανική δασύμαλλη και η αμερικανική κοντόμαλλη. Η τελευταία πιστεύεται ότι προήλθε από αγγλικές φυλές, προγόνους της σημερινής βρετανικής κοντόμαλλης , οι οποίες μεταφέρθηκαν από Βρετανούς που ήρθαν στη Βόρεια Αμερική. Εξάλλου, στη Νότια Αμερική συναντάται η κοντόμαλλη της Βραζιλίας (Brazilian shorthair).

Μερικές από τις ασυνήθιστες φυλές είναι η Γάτα της Νήσου Μαν, πολλά είδη της οποίας δεν έχουν ουρά, η ιαπωνική με την κοντή ουρά (Japanese bobtail),[50] της οποίας η ουρά μοιάζει με εκείνη του κουνελιού, η Αμερικανική σγουρή (American Curl) με ασυνήθιστα αυτιά, η αμερικανική πολυδάκτυλη (American Polydactyl, πιο γνωστή ως Hemingway Cat ή Mitten Cat) και η Καναδέζικη άτριχη, (Sphynx ή Canadian Hairless), η οποία δεν έχει καθόλου γούνα.       

Στην Ωκεανία η γνωστότερη ίσως φυλή είναι η αυστραλιανή (Australian mist), που εκτρέφεται στην Αυστραλία από το 1976.

Φόρμα Επικοινωνίας

Διεύθυνση Λ. Ηρακλείου 482
Τηλέφωνο 210 2850440
e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα http://www.petmark.gr
Υποκατάστημα Μητροπόλεως 29, Μαρούσι
Τηλ.: 210 8025051

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Contact us

 

Adress L. Herakliou 482
Phone number 210 2850440
e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website http://www.petmark.gr
Shop Mitropoleos 29, Amarousion
Phone: 210 8025051

 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Εταιρία

Στο διαδικτυακό κατάλογο τουPetmark.gr  θα βρείτε  μεγάλη ποικιλία τροφών για σκύλουςγάτεςκουνέλια, και πτηνά.

Ακόμα μπορείτε να βρείτε αξεσουάρ για σκύλους, γάτες και πτηνά. Στόχος μας ειναι η αντοχή στο χρόνο και η μη φθορά των αξεσουάρ που σας προσφέρουμε.

Τα Προϊόντα μας είναι επιλεγμένα απο τις καλύτερες εταιρείες του κόσμου και η ποιότητα τους ειναι άριστη. Κριτήριο μας σε κάθε προιόν που σας παρουσιάζουμε είναι πρώτα η ποιότητα του και μετά η καλύτερη δυνατή τιμή.

Με σεβασμό στο κατοικίδιο σας προσπαθούμε και βελτιωνόμαστε καθημερινά. Οι παρατηρήσεις σας ειναι πολύτιμες για εμας.
Η φιλοσοφία μας ειναι οτι τα χαρούμενα κατοικίδια συνδράμουν σε χαρούμενους ιδιοκτήτες  συνεπώς και σε καλύτερες κοινωνίες.


Σας περιμένουμε να επισκεφτείτε κάθε γωνιά του νέου δικτυακού μας τόπου.

Επικοινωνία

Επιστολή Ειδήσεων

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι τις προσφορές μας.
Top